Ciasto kinder kanapka to idealny przerywnik między posiłkami czy delikatny deser – musisz spróbować!

 

 

 

Składniki:

 

Proporcje podane zostały na okrągłą formę o średnicy 22 cm.

 

 

biszkopt:
  • 3 jaja w temperaturze pokojowej
  • 85g mąki pszennej
  • 23g kakao
  • 100g cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

nadzienie:

  • 600g twarogu delikatnego President
  • 40g płynnego miodu
  • 3-4 tabletki słodzika

 

 

Sposób przyrządzenia:

 

  1. Oddziel białka od żółtek.
  2. Ubij białka wraz z cukrem na sztywną pianę (tak jak się robi bezę).
  3. Stopniowo dodawaj żółtka mieszając ręcznie lub mikserem na bardzo wolnych obrotach!
  4. Przesiej wszystkie suche składniki a następnie partiami dodawaj do masy, delikatnie mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji następnie odstaw ciasto na około 10-15 minut.
  5. W tym czasie nastaw piekarnik na 160’ oraz termoobieg.
  6. Formę wyłóż papierem do pieczenia a następnie przelej gotowe ciasto.
  7. Piecz biszkopt przez około 30-40 minut.
  8. Po wystudzeniu przekrój biszkopt w poziomie na dwie części i odstaw na bok.
  9. Zajmij się w tym czasie nadzieniem.
  10. Do miski włóż twaróg oraz miód i sproszkowane tabletki słodziku.
  11. Delikatnie wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
  12. Odstaw do lodówki na około 10 minut.
  13. Po tym czasie możesz złożyć kinder kanapkę!
  14. Biszkopt – masa – biszkopt i gotowe.
  15. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy poleży przez noc a biszkopt nieco nasiąknie, idealne do porannej kawki czy herbatki – SMACZNEGO!

 

 

Makro:

 

1652 kcal

214 g węglowodanów

48,4 g tłuszczów

96 g białka

Share This