PODCAST – ODC. 18

Jedzenie NA MIEŚCIE – racjonalne podejście

Sprawdź gdzie jeszcze możesz przesłuchać odcinek:

Spotify

Korzystasz z aplikacji Spotify? Podcast Dietetyka oparta na faktach jest tam dostępny.

Apple podcast

Używasz iPhone’a lub iPad’a? Znajdziesz tam aplikację Apple podcast. 

Google podcast

Jesteś użytkownikiem Androida? Darmowa aplikacja od Google’a świetnie się sprawdzi. 

Youtube

Jesteś zwolennikiem Youtube? Podcast Dietetyka oparta na faktach jest tam publikowany.

Soundcloud

Chcesz pobrać podcast? Na platformie Soundcloud jest to możliwe.

Zagadnienia, które poruszam w podcaście:

  • Okazjonalne jedzenie na mieście
  • Kaloryczność dań w restauracjach
  • Zdrowe wybory
  • Przykładowe propozycje
  • Szybkie rozwiązania w sklepie

Źródła, na których bazuję w podcaście:

  1. Ziauddeen N, Fitt E, Edney L, Dunford E, Neal B, Jebb SA. Variability in the reported energy, total fat and saturated fat contents in fast-food products across ten countries. Public Health Nutr. 2015 Nov;18(16):2962-9.
  2. Urban LE, McCrory MA, Dallal GE i in. Accuracy of stated energy contents of restaurant foods. JAMA. 2011 Jul 20;306(3):287-93.
  3. Urban LE, Dallal GE, Robinson LM i in. The accuracy of stated energy contents of reduced-energy, commercially prepared foods. J Am Diet Assoc. 2010 Jan;110(1):116-23
  4. Block JP, Condon SK, Kleinman K i in. Consumers’ estimation of calorie content at fast food restaurants: cross sectional observational study BMJ 2013; 346 :f2907

    Chcesz się z nami skontaktować? Napisz!

    12 + 7 =